De kwaliteitscertificaten van Oerlemans Plastics

Oerlemans Plastics heeft de laatste jaren een grote groei doorgemaakt. Met name de acties die we nemen op alle aspecten van kwaliteit, duurzaamheid en milieu en maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben daartoe bijgedragen. In een veranderde wereld is het enkel leveren van alleen een goed technisch deugdelijk product geen garantie meer tot continuïteit van de onderneming op korte dan wel lange termijn.

Oerlemans Plastics heeft de volgende kwaliteitscertificaten:
BRCGS Packaging Materials certificaat AA status Genderen en Giessen
ISO 26000 getekende zelfverklaring MVO
ISO 14001 met CO2 reductiemanagement
Kosher certificaat

QA-cer niveau 2 – certificaat
Blauer Engel certificaat
Ecovadis

De OPACKGROUP wil volgens een volwaardig kwaliteitssysteem leveren en produceren. Daarom zijn alle dochterondernemingen BRCGS Packaging Materials gecertificeerd. Een steeds belangrijker deel van onze afzet vindt plaats in de voedsel- en farma industrie. In deze branche wordt er gewerkt met het BRCGS Packaging Materials kwaliteitssysteem. Dit systeem omvat procedures, werkmethodes en hygiënevoorschriften. Zo kunnen wij onze producten produceren en leveren volgens kwaliteits- en hygiënenormen.

Ieder jaar wordt ons BRCGS Packaging Materials kwaliteitssysteem door een extern bureau getoetst. Ook komen regelmatig klanten een audit uitvoeren. Voor onze afnemers is het behaalde certificaat een garantie, dat er op verantwoorde wijze wordt geproduceerd. Het produceren volgens hoge kwaliteitsnormen heeft de hoogste prioriteit binnen ons bedrijf. Er vinden dan ook veel testen en controles plaats.

Blauer Engel

Oerlemans Plastics is in het bezit van een Blauer Engel certificaat. Blauer Engel is al meer dan 40 jaar het milieukeurmerk van de Duitse overheid en is de leidraad voor duurzaam inkopen. Het keurmerk garandeert dat de producten en diensten die ermee worden onderscheiden, voldoen aan hoge eisen op gebied van milieu, gezondheid en gebruikseigenschappen. Bij de beoordeling moet altijd rekening gehouden worden met de gehele levenscyclus. Voor elke productgroep worden criteria ontwikkeld, waaraan producten en diensten met het label van Blauer Engel moeten voldoen.

NRK Branche

Alle bedrijven van de OPACKGROUP zijn lid van de Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie; NRK. Zij behartigt de belangen van zo ongeveer 400 bedrijven geclusterd in 19 brancheverenigingen. Ze werken aan een gezond klimaat voor de maakindustrie en stimuleren concurrentiekracht, innovatie en kennisoverdracht, scholing en vakopleiding, een beter milieu en recycling. Ongeveer twintig collega’s van de OPACKGROUP zijn lid van het bestuur of van projectgroepen zoals voedselveiligheid, EH&S etc.

Alle bedrijven van de groep zijn lid van EFTA-Benelux. Dit is een brancheorganisatie voor bedrijven, die het flexografische drukprocedé tot hun specialisme hebben gemaakt.

Een sterk team van vakmensen in verpakking

Oerlemans Plastics produceert en levert een volledig assortiment specialistische, flexibele folies en verpakkingen in papier en kunststof varianten. Oerlemans Plastics maakt onderdeel uit van de OPACKGROUP: zeven fabrikanten, tien productielocaties, een zelfstandig onderzoekslab, in home reprografie en meer dan 750 vakmensen met een schat aan ervaring! Wij willen jou graag ontzorgen; van ontwerp tot en met de productie van de verpakkingen.

Meer dan 3.000 producten op maat gemaakt

In onze digitale productomgeving ontmoeten innovatie en duurzaamheid elkaar in het gevarieerde aanbod van flexibele verpakkingsoplossingen op maat. Dit kan via onze maatwerk producten of via het complete portfolio van de OPACKGROUP, waar wij onderdeel van uitmaken.

Met een gezonde mix van kennis en passie voor het verpakkingsproduct zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen van geavanceerde verpakkingsoplossingen die niet alleen voldoen aan de eisen van de hedendaagse dynamische markt, maar deze zelfs overtreffen!

Thuis in alle markten

In onze digitale marktomgeving heeft u als bezoeker dé bestemming bereikt voor op maat gemaakte verpakkingsoplossingen in een breed spectrum van sectoren. Deze verdelen wij in hoofdgebieden food, non-food en agri/horticulture.

Ontdek de gedetailleerde marktselecties van ons bedrijf én moederbedrijf OPACKGROUP, die nauwgezet zijn afgestemd op specifieke branchebehoeften. Met focus op maatwerk en innovatie ontdekt u de perfecte verpakkingsoplossingen, die uniek ontworpen zijn voor uw bedrijf.

Ervaar onze expertise in verpakkingen voor verschillende markten – uw reis naar oplossingen op maat begint hier!

Denk in oplossingen

Maak kennis met de oplossingen van Oerlemans Plastics: onze online hub – gewijd aan de unieke eigenschappen van verpakkingen. Ontdek innovatieve, duurzame oplossingen op maat voor diverse industrieën. Denk aan bijvoorbeeld flexibele verpakkingsopties, die zijn ontworpen voor ultieme productbescherming en verantwoordelijkheid voor het milieu.
Help ons bij het vormgeven van een groenere, efficiëntere toekomst – samen kunnen we impact maken! Een paar voorbeelden:

  • opackgroup-check
    communicatie op verpakking
  • opackgroup-check
    tegengaan voedselverspilling
  • opackgroup-check
    CO2-reductie

Laatste nieuws

Lees meer over onze laatste ontwikkelingen, publicaties, blogs en artikels met derden in Oerlemans Plastics newsroom.

naar nieuwsoverzicht