Recyclebare papieren en kunststof webshopbags realiseren verduurzaming in e-commerce markt

  • Blog

De online retail is zich steeds meer bewust van de impact voor het transport van hun producten naar de klant op het milieu. Onnodig grote verpakkingen of zwaar verpakkingsmateriaal verdwijnen steeds vaker uit de bestelbus van de pakketbezorger; wat om verschillende redenen een positief effect heeft op het reduceren van CO2.

Webshopbags zijn een perfecte en efficiënte verzendoplossing voor milieubewuste e-commerce activiteiten. Door het lage gewicht, de uitstekende beschermende eigenschappen en de volledige recyclebaarheid van deze verpakkingen zijn ze prima inzetbaar in meerdere e-commerce segmenten. De #webshopbag, ook wel verzendzak genoemd, is geheel naar wens te bedrukken. Oerlemans Plastics heeft in de afgelopen jaren veel expertise opgebouwd om de retail-klant te adviseren wat voor haar\hem de beste oplossing is voor transitie van verzendverpakking naar een duurzaam alternatief. De producent van flexibele verpakkingen heeft ook diverse formaten onbedrukt uit voorraad leverbaar.

Afhankelijk van het product kan gekozen worden uit diverse verpakkingsmaterialen. Oerlemans Plastics levert zowel papieren als kunststof varianten, waarvan de laatste soort leverbaar is in virgin PE, gerecyclede PE (PCR of PIR) en BIO-BASED PE (mono of meerlaags)

Powderpack

Papier

Voor de kunststof (coëx) #verzendzak is het bedrijf al jaren het vertrouwde adres maar nieuw is dat deze zak nu ook van #papier beschikbaar is. Vanaf heden heeft Oerlemans Plastics vier formaten blanco papieren verzendzakken op voorraad. Deze vier formaten (S t/m XL) hebben we toegevoegd aan het standaard assortiment.

De verpakking is gemaakt van FSC bruin kraftpapier en voorzien van één permanente kleefstrip.

Als u op zoek bent naar maatwerk of een bedrukte versie: ook dat regelen we graag voor u. Tot liefst acht kleuren kunnen de papieren verzendzakken bedrukt worden vanaf 10.000 stuks. De kunststof variant kan zelfs tot tien kleuren bedrukt worden (leverbaar vanaf 5.000 stuks)

Het papieren portfolio webshopbags is een welkome uitbreiding van onze verpakkingsoplossingen voor ondernemers in onder andere de e-commerce, detailhandel en industrie.

Gerrit van Woerden, productmanager Oerlemans Plastics

Meer weten over onze adviezen over e-commerce verpakkingen? Neem dan contact met ons op of lees verder op onze productpagina:

Terug naar nieuwsbericht archief
Volgende artikel Energiebesparing bij productie foodverpakking = marketinginstrument