Regelmatige updates over uw vakgebied?
5 mei 2017 - 141 keer bekeken

 

Plastic producten zijn niet weg te denken in onze samenleving. Deze zijn ook nog eens veelal duurzaam in hun gebruik; ze zijn efficiënt en doelmatig, licht van gewicht en hebben een lange levensduur. Ook tijdens het gebruik komen voordelen van plastic naar voren. Voorbeelden hiervan zijn verpakkingen die het bederven of de verspilling van voedsel en de beschadiging van producten tegengaan en vanwege hun lichte gewicht brandstoffen besparen.

Met Rethink zet de kunststof- en rubberindustrie zich actief in als belangrijke (gespreks)partner in de Nederlandse economie en samenleving. De leden in de producerende en verwerkende industrie maken bijzondere en waardevolle producten en zien het als hun taak om dat op een zo duurzame en efficiënte manier te doen. We zijn een branche die de schouders eronder zet en vol energie meebouwt aan een duurzame samenleving. Innovaties, continue werken aan verduurzaming, veiligheid en kwaliteit van onze activiteiten en producten is een groot aandachtspunt.

Thema’s zoals nut, veiligheid, duurzaamheid, gebruik en hergebruik, comfort, recycling en innovatie van de producten staan prominent op de agenda. Maar we hebben gemerkt dat niet iedereen daarvan op de hoogte is, dat onze standpunten en ambities niet bekend zijn en daar willen we verandering in brengen. Er moet een beeldvorming komen die gebaseerd is op feiten.

Met Rethink roepen we iedereen op om opnieuw te kijken naar onze industrie en producten. Om samen na te denken over het optimaal inzetten, gebruiken, hergebruiken en recyclen van plastic. Een oproep ook om samen te werken aan duurzame oplossingen om verspilling en achteloos weggooien van een bijzonder en waardevol materiaal te voorkomen.

Het is tijd om een dialoog aan te gaan met onze afnemers, politici, ngo’s en de media over de (noodzakelijke) bijdrage die we leveren aan de maatschappij. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: een duurzame, schone en gezonde samenleving.
Meer informatie te vinden op de volgende website: www.rethinkplastics.nl

Geschreven door Merijn Bos
Salesmanager Oerlemans Packaging
www.oerlemanspackaging.nl

Reacties

Plaats een reactie