Regelmatige updates over uw vakgebied?

ALMKERK – Tijdens de voorjaarsreceptie op dinsdag 26 april werden voor het eerst de waarderingsprijzen het Kristal en de Schaal van Altena uitgereikt door burgemeester Egbert Lichtenberg.

Het Kristal van Altena is voor een jongere die zich extra heeft ingespannen en ingezet voor de gemeenschap van Altena. Deze prijs is gegaan naar Jesse van Oord uit Hank. De schaal van Altena is een jaarlijkse prijs voor een organisatie die zich uitzonderlijk inzet voor de gemeenschap van Altena.

Samen met maatschappelijke initiatieven De Hartenbrigade uit Rijswijk en de Vrijgemaakt Gereformeerde Kerk uit Waardhuizen is Oerlemans Plastics (Genderen & Giessen) genomineerd voor deze schaal. Directeur Johan Kranenbroek is verrast door de nominatie: “We hebben als bedrijf wel een maatschappelijk profiel met onder andere de jaarlijkse Goede Doelen actie en de deelname aan World Cleanup Day, maar uiteindelijk gaat het om de ménsen. Zij zijn de drijvende kracht achter maatschappelijke impact in de gemeente. Toch staan we hier met gepaste trots; we kiezen er bewust voor om als lokale werkgever maatschappelijk betrokken te zijn; en dat is blijkbaar niet onopgemerkt gebleven.”

Deze prijs voor editie 2022 is gegaan naar de Hartenbrigade. De Schaal van Altena is een cirkelvormig object met ronde uitsparingen. De 21 uitsparingen zijn verschillend van grootte en verbeelden de 21 dorpen uit de gemeente Altena.

FOTO: Namens Oerlemans Plastics staan Pieter van der Velden, Joan Hanegraaf, Gerard Colijn en Johan Kranenbroek op het podium; in gesprek met burgemeester Lichtenberg en voorlichter Carla Olsthoorn