Regelmatige updates over uw vakgebied?
1 januari 2018 - 102 keer bekeken

 

Door inzet van vacuüm dolavzakken op rol kan de vleesverwerkende industrie nog efficiënter en hygiënischer werken. Al jaren wordt er veel van de vleesverwerkende industrie gevraagd met betrekking tot voedselveiligheid en -hygiëne. Ook als producent van flexibele verpakkingsmaterialen is het een must om te voldoen aan alle regelgeving, wetgeving en certificering. Gelukkig voldoen alle productiebedrijven van de Oerlemans groep, waar ik werkzaam ben als productmanager vleesindustrie, aan de hoogste BRC Packaging-AA status. Daarnaast verwachten klanten ook input op het gebied van productontwikkeling. Niet altijd gemakkelijk, maar door regelmatig te brainstormen met diverse branchespecialisten in het vleessegment, kom je vaak tot een goed resultaat.

Een van de nieuwste ontwikkelingen is de vacuüm dolavzak op rol. Met behulp van deze zakken is het mogelijk om 300-500kg vlees in een dolavbak in no-time te vacumeren en begassen. De voordelen van dit nieuwe product zijn legio. Laten we een paar voordelen benoemen: besparing van arbeidstijd, verlengen van de houdbaarheid van het verse vlees en het voorkomen van gesleep van vacuüm dolavzakken in kartonnen dozen in de productie.

In plaats van het vlees in vacuümzakken tot 25kg te verpakken, kun je met een vacuüm dolavzak binnen 5 minuten 300-500kg vlees vacumeren en begassen: tel uit je winst….!! Tevens is het mogelijk de houdbaarheid van vers vlees te verlengen tot 14 dagen. Uitermate interessant indien vers vlees wordt geëxporteerd naar het buitenland of een nevenvestiging en / of interne opslag van vers vlees voor verdere verwerking in een later stadium. Gesleep met losse dolavzakken in productie behoort tevens tot de verleden tijd. Eliminatie van kartonnen dozen uit productie en vervuiling van de dolavzak via de vloer. Door de uitvoering op rol zijn de dolavzakken met behulp van een dispencer gemakkelijk en voedselveilig te verwerken.

Het is tevens mogelijk om de vacuüm dolavzakken te voorzien van een hoeklas. Deze hoeklas draagt bij in het gemakkelijk inleggen van de zak in een dolavbak en voorkomt dat er onder de zijvouw vleesresten achterblijven. Vleesvocht blijft bij het product en eventuele overmatige groei van bacteriën wordt voorkomen.

In het kader van “gemak dient de mens” kan Oerlemans Packaging met betrekking tot vacuüm dolavzakken het totaalconcept aanbieden. Vanaf februari 2018 ga ik in de Benelux en Duitsland nauw samenwerken met CVP Systems. Naast de barrière dolavzakken kan ik ook de grootverpakkingsmachines leveren die de dolavbakken met vlees in een dolavzak kunnen vacumeren en begassen. Voor advies kunt U mij altijd bellen: 0416-358100

Geschreven door Edwin de Vries
Productmanager vleesindustrie

 

Reacties

Plaats een reactie