Regelmatige updates over uw vakgebied?
8 augustus 2017 - 98 keer bekeken

Oerlemans Packaging maakt al langere tijd de meerlaagse en oersterke TechnoPack-folie voor de bulkzakken. Deze folie geldt als hoogwaardige vervanger van de eerdere types mono-LDPE zakken, maar ook van de oude generatie Kraft//LDPE-laminaatzakken. U zou de TechnoPack, met haar geavanceerde eigenschappen, daarom al wel de bulkfolie 3.0 kunnen noemen.
De receptuur zorgt ervoor dat onze klanten tot meer dan 20% dunnere verpakkingen kunnen realiseren t.o.v. van gewone LDPE bulkzakken. Die materiaalreductie bespaart gelijk in de kosten! Helemaal wanneer het Kraft//LDPE-laminaatzakken vervangt met hun hoge gramgewicht. TechnoPack is namelijk licht van gewicht, volledig vochtongevoelig en vormt, door de afwezigheid van papier, bij voedingsmiddelen geen enkel risico op migratie van minerale oliën vanuit de verpakking. Gecombineerd met een vochtdichte labyrint-ontluchting in de rugseal, beschermt TechnoPack uw poedervormige producten goed tegen vocht. TechnoPack sealt dwars door bijvoorbeeld de poeder heen, zodat seals ook gegarandeerd goed dicht zitten. Dit, de eindeloze combinatie van foliekleuren, flexodruk en uitvoeringen maakt TechnoPack voor Oerlemans inmiddels tot een doorslaand succes.
Toch zijn we daarna niet stil gaan zitten. Er zijn nu namelijk ook afvulmachines die bulkzakken niet alleen hermetisch kunnen sealen, maar zelfs poedervormige producten goed ontlucht verpakken zonder dat nog maar het kleinste gaatje in de verpakking nodig is. Hierdoor wordt het verpakte product nog beter beschermd tegen vocht van buitenaf.
Maar, nu wordt het echt interessant, deze hermetisch gesloten verpakking biedt de mogelijkheid om een folie in te zetten die de productkwaliteit nog beter behoudt. Een folie die extra bescherming biedt tegen oxydatie, verlies van aroma en bv vervliegen van etherische oliën (en dus beschermt tegen productverlies en de houdbaarheid verlengt!). En de folie is duurzaam. Bijvoorbeeld zonder aluminium, maar volledig uit kunststof gemaakt. Dat vinden wij van Oerlemans logisch, in een tijd waarin we steeds meer opschuiven richting eenvoudig recycleerbare materialen met een lage CO2 foot print. Juist dáárom hebben we opnieuw geïnvesteerd in de allernieuwste barrièrefolie-technologie en hebben we, als logisch vervolg op TechnoPack, nu ook TechnoBar ontwikkeld. Zeg maar: de bulkverpakking 4.0.

TechnoBar heeft een meerlaagse structuur met een stevige kern van polyamide. Dat geeft een goede zuurstofbarrière, hoge mechanische sterkte en doorprikbestendigheid. De folie heeft een extra taaiheid tegen doorscheuren en is daarmee geschikt voor nog verdere diktereductie. TechnoBar heeft van zichzelf een uitstekende vochtbarrière. Voegen we in de kern van de folie nog eens een EVOH-laag als zuurstof- en aromabarrière toe, dan geeft dat nog meer bescherming! In optima forma is de TechnoBar zeer zuurstof- en vochtdicht. We maken TechnoBar zowel in een transparant als een lichtdichte uitvoering. Die laatste is dan gelijk een echte alleskunner, waarin men vrijwel alle vocht- zuurstof- en lichtgevoelige bulkproducten veilig en langdurig kan verpakken. Denk maar aan diervoeders, aardappelpoeders, voedingsingrediënten, geraspte kaas, kruiden, specerijen, gedroogde producten, melkpoeders, koffiebonen, noten, cacao, chemicaliën, noem maar op!

De folie is leverbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder (hoog) glans, mat- of paperlook.
De folie kan rondom volledig in 8 of 10 kleuren in HQ flexo worden bedrukt. Zelfs, zonder dat een rug seal noodzakelijk is, bedrukt tot in de beide gehele zijvouwen.
En wilt u de folie liever glad of juist stroef? Wilt u anti-slip vlakken of juist ingepreegde banen?
Veel is mogelijk! TechnoBar wordt u geleverd als flowpackfilm, of als kant en klare zakken, zakken op de rol of als buisfolie. En als allerlaatste: het is mogelijk om TechnoBar deels uit biobased LDPE te maken, waarmee de CO2 footprint van uw verpakking fors verder omlaag kan worden gebracht. Ik zou dus willen zeggen… roept u maar, hoe meer 4.0 wilt u het hebben?

 

Geschreven door Hugo Das

Reacties

Plaats een reactie