Regelmatige updates over uw vakgebied?
5 mei 2020 - 12 keer bekeken

Na de aankondiging afgelopen maand van het behalen van het Blauer Engel certificaat, waarmee nu uit een betrouwbare stroom van recycled materialen folie gemaakt kan worden voor diverse toepassingen met minstens 80% aandeel Post Consumer Waste materiaal, gaat Oerlemans Packaging door met het ontwikkelen van duurzame materialen voor uw verpakkingen.

Naast het Blauer Engel ecolabel zijn er uitstekende mogelijkheden tot verduurzaming in hernieuwbare en recyclebare materialen. Zo maken onze nieuwe combinaties van recycled en biobased materialen het mogelijk om een 100% recyclebare verpakking te maken die CO2 neutraal is!

De inzet van meer gerecyclede materialen is een trend die ingezet is en zal doorzetten naar de toekomst, waarbij Oerlemans als ondertekenaar van het Plastic Pact zich inzet voor het gebruik van steeds meer gerecycled materiaal in verpakkingen waar mogelijk.

Voor markten als E-commerce en de non food industrie waarin CO2 neutrale bezorging (https://bewustbezorgd.thuiswinkel.org) en CO2 neutrale Warehousing hoog op de agenda staan, is het extra mooi als de verpakking ook nog eens (minimaal) CO2 neutraal is!

Deze duurzame materialen zijn uitstekend te bedrukken en kunnen voor zowel handmatige verpakkingen als verpakkingsmachines ingezet worden. Groot voordeel is dat er geen ingrijpende aanpassingen nodig zijn op uw machines. Overweegt u dit materiaal of andere duurzaamheidsoplossingen voor uw flexibele kunststof verpakkingen? Reageer dan op dit bericht en ik geef u graag gericht advies.

Geschreven door Tibor Tholen

Reacties

Plaats een reactie