Regelmatige updates over uw vakgebied?
12 december 2016 - 202 keer bekeken

 

Ik sprak vandaag onze R&D manager, Patrick Verschaeren. We hadden het zo over grondstoffen, ontwikkelingen en nieuwe kansen.
Tijdens dit gesprek was het hem opgevallen dat hij niet zoveel meer hoort over bio-based poly-ethyleen binnen de Oerlemans Packaging groep. Hij wordt bijna niet meer gevraagd om mee te denken, terwijl dat een jaar geleden wel anders was. Toen vroegen we hem de oren van het hoofd. Nagenoeg dagelijks mocht hij meedenken aan een recept voor een nieuwe toepassing.

Nu ongeveer een jaar later hebben we deze adviezen van onze R&D-mensen daar niet meer voor nodig. Het is inmiddels gewoongoed geworden. Bio-based is een vast onderdeel binnen onze productie. Voor veel folie-gebruikers is biobased daarentegen nog nieuw, ver van mijn bed, enz. Er zijn nog veel onduidelijkheden over bio-based, bio-degradeerbaar, duurzaam, CO2-voetprint alhoewel …………………

Vandaag lees ik in het Verpakkingsmanagement:

  • Composteerbare bakkerijverpakkingen
  • Fabriek voor bioplastics in Antwerpen
  • Cellulose
  • 99% biologisch afbreekbaar
  • Transparante Bio-folie
  • Klanten zijn milieubewuster

 

Mag ik hiermee concluderen dat wij jaren geleden al de juiste weg zijn ingeslagen?
Namelijk de weg waarbij we niet meer afhankelijk zijn van aardolie, de weg waarbij de opwarming van de aarde wordt tegengegaan, de weg waarbij we de luxe van de functionaliteit van kunststoffen gaan behouden en de eindige grondstoffen in de aardbol kunnen laten.

Geschreven door Jan Wessemius

Reacties

Plaats een reactie