Regelmatige updates over uw vakgebied?
5 mei 2021 - 26 keer bekeken

Via de netwerk bijeenkomst TEDx Veghel kwam onze CEO Joan Hanegraaf in contact met de dames van stichting Dutch Cell Dogs. Marlies Bats en Betty Buijtels hebben sinds 2007 de missie om honden uit het asiel met een heftig verleden samen te brengen met gedetineerden in een trainingsprogramma. Voor zowel hond als gedetineerde is dit een unieke kans om een positieve draai aan hun moeilijke situatie te geven. De honden krijgen training vanuit een positieve basis, bedacht vanuit de trainingsmethodes van Dutch Cell Dogs. De gedetineerden krijgen hun eigenwaarde terug doordat de honden weer positief op de 1 op 1 begeleiding met de hond reageren.

Maatschappelijke webshopbag

Omdat Dutch Cell Dogs een stichting is en grotendeels afhankelijk is van donaties en sponsoring, vonden wij bij Oerlemans het een mooi maatschappelijk doel om in deze unieke aanpak ons steentje bij te dragen. Dutch Cell Dogs verkoopt via hun website dutchcelldogs.nl artikelen om extra inkomsten te genereren en zo de kosten voor het programma te dekken. Verpakkingsproducent Oerlemans Plastics specialiseert zich in het maken van duurzame verpakkingen, onder andere voor webwinkelformules en e-commerce. Zo kwamen we tot het besluit om een donatie te doen door geschikte verpakking te leveren: twee formaten webshopzakken van gerecycled plastic. Hiermee kunnen bij Dutch Cell Dogs honderden orders ingepakt en verstuurd worden.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Betty Buijtels is blij met de sociale deal die gemaakt is tussen Oerlemans en Dutch Cell Dogs. “In deze coronatijd is het door alle maatregelen lastig om ons programma volledig te draaien. Ook kunnen we door het verbod op evenementen minder extern laten zien wat we met het unieke programma voor gedetineerden én honden kunnen betekenen. Des te mooier dat juist nu Oerlemans een bijdrage levert, zodat we met onze webshop producten zoals bedrukte kleding en andere gadgets van Dutch Cell dogs op een verantwoorde wijze onze donateurs en klanten kunnen bedienen!”

Kijk voor het hele trainingsprogramma en partnermogelijkheden op www.dutchcelldogs.nl

De TEDX lezing van Dutch Cell Dogs is terug te vinden op:

https://tedxveghel.com/2017-sprekers/

Geschreven door Tibor Tholen

Reacties

Plaats een reactie